Wie is online
13 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2011
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Afscheidslunch

suikerklontjeAfscheidslunch in Sisteron, op het terras van Hotel Les Courses, met uitzicht op een stukje Citadel – waarheen een vol toeristentreintje behangen met reclame vertrekt – het romaanse front van de kathedraal en de goed geconserveerde ‘donjons’ van de stadspoort. Het terras zit vol, met hoofdzakelijk toeristen uiteraard. Zelfs het suikerklontje bij de koffie refereert eraan: de brug van Avignon plus de tekst Visit France. Lamsvlees met gegratineerde aardappel. Zoiets heet ai gauw à la  Provencale. De cédille houdt u zoals gebruikelijk van mij te goed. Uit de desserts kiezen we crème brulée, nu het nog kan. We hebben het ‘n keer in een pretentieus tentje in Tiel besteld, maar zoiets moet je in Tiel natuurlijk nóóit doen.

Pal naast ons zitten twee Britse stellen, waarvan de behoorlijk  voloptueuze dames vóór de eerste fles rosé op is, alvast een tweede bestellen. De vrolijkheid laat zich raden, zeker als een van de ‘heren’, zeg maar gerust een kaal verreke met een shirt waarop in drievoud Portugal staat, probeert zijn digitale camera in de décolleté van een van de vrouwen te laten kijken. Ze trekt haar ‘kleedje’ quasi zedig dicht. De privacywetgeving van wie dan ook verbiedt mij dit tafereel vast te leggen. Dan maar het suikerklontje.

Levensmaatje is niet echt enthousiast over het eten. De gerechten werden iets te lauw opgediend (en dat bij een gratiné). En de crème brulée? Voortreffelijk.

(Gepost vanuit Best, 11.09.11)

Reageer