Wie is online
3 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2011
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Eigentijdse bridge-uitslagen

bridgeuitslagen

Eigentijdse uitslagen van Bridgeclub Best in het plaatselijk weekblad Groeiend Best.

10 Reacties op “Eigentijdse bridge-uitslagen”

 • hahaha! Ik dacht niet dat dat nog bestond! Vroeger gebeurde dat om de haverklap.

 • peter stiekema:

  Mededeling laat in ieder geval aan duidelijkheid niets te wensen over.

  Uit de Brabantse kranten midden jaren tachtig, kan ik me nog een advertentie herinneren, die er kennelijk door iemand van de zetterij in was geplaatst. Midden tussen de kleintjes met geldleningen als doel stond de tekst: ‘Voor leningen klein en groot, betalen zult u tot uw dood’. Ondanks driftige pogingen van directiewege is de dader nooit gevonden.

 • Ecluse:

  Scheermesjesreclame in De Stem: Gebruikte meisjes kunt u opbergen in een handige cassette. Braaf, vgl met dit. Waar Sante ‘om de haverklap’ vandaan haalt? Nijmegen? Limburg?

  • Ja hoor. Een hoofdartikel van Louis Frequin dat eindigde met bla bla bla, en niemand die het merkte. Een artikel over de opening door prins Bernhard van een horeca expo, met als kop Prins Bernhard opent hoerenkast, en zo nog het een en ander.

 • peter st:

  Om de haverklap betekent ’telkens weer, elk ogenblik’. Het heeft vaak een negatieve bijklank: iets gebeurt zó vaak dat het in al z’n voorspelbaarheid vervelend wordt. De oudste vorm van deze uitdrukking is om een haverklap; de vorm met de komt pas sinds 1950 (de zevende druk) in Van Dale voor.
  In de oorspronkelijke betekenis is er een verband met het ontvliezen van haver, hetgeen met een klop (klap) geschiedde. Overigens ken ik de uitdrukking al sinds mijn kinderjaren, zowel in Apeldoorn als het Brabantse en werd die ook toen al om de haverklap gebruikt.

 • […] 1986 (1) Recente reacties peter st op Eigentijdse bridge-uitslagenSante op Eigentijdse bridge-uitslagenEcluse op Eigentijdse bridge-uitslagenpeter stiekema op […]

 • Vinny:

  Ik vind het wel een vermakelijk stukje.
  Jammer dat er geen foto van de dame in kwestie bij staat.
  Haar beschrijving maakt me namelijk erg nieuwsgierig…hahaha!

 • peter st:

  Ik zag dat NRC-Next, er heden, vrijdag, ook aandacht aan heeft besteed.

 • erlise:

  Zelfs de kranten en grote websites maken er berichten van en erg leuke staan erbij
  http://goo.gl/TZjSb

Reageer