Wie is online
1 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2011
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Gratuit

We zouden wel eens even laten zien hoe je bedreigde mensen evacueert uit een land waar feitelijk een burgeroorlog aan de gang is en je landt met je helikoptertje op de parkeerplaats van een buitenhuis van de ‘vijand’ – die helikopter staat er nog steeds, met een lege accu, en de Wegenwacht heeft al aan minister Hans Hillen desgevraagd meegedeeld dat het strand van Sirte nogal ver buiten het rayon van die organisatie valt. Stuur er een helikopter op af! En dan komt Mark Rutte wel aan de Tweede Kamer vertellen dat kritiek daarop gratuit is.

SanteLOGie

2 Reacties op “Gratuit”

 • peter stiekema:

  Dit gaan we de komende jaren nog veel horen, ik heb het al eerder geschreven: ‘Met de kennis van nu, hadden we toen een ander besluit genomen.
  Ik vrees dat de huidige generatie politici niet gek veel van geschiedenis weet, of zich er mogelijk niet eens voor interesseert. Ook Balkenende, toch een hooggeleerde heer, kwam met de VOC-mentaliteit op de proppen, terwijl iedereen met een beetje inzicht weet dat de VOC uit een stelletje ordinaire zeeschuimers en halsafsnijders bestond.
  Ik gruw ook steeds meer van politici als Pechtold en Sap, die de kans hadden dit kabinet flink tegen te werken, maar ons weer Afghanistan ingerommeld hebben. Nu komen zij tot de conclusie dat dat wel eens een heel fout besluit kan zijn. Zeker nu vorige week vijftig fris opgeleide Afghaanse politieagenten meteen door de Taliban zijn ontvoerd. Ondertussen maakt Sap zich nu druk over de vraag of vers opgeleide Afghaanse politieagenten al na zes of pas na achttien weken door de Taliban mogen worden ingepikt.
  Uit dat debat van gisteren blijkt ook nog eens dat het bedrijf Hasjkoning (ik kan het niet laten) beter op de hoogte was van de situatie in Sirte dan de diverse vaderlandse (militaire) inlichtingendiensten. Waarvan er een tijdens het weekeinde onbereikbaar bleef, onder het motto: ‘het heeft voortaan geen zin om ons te bellen tussen des vrijdags 17.00 uur en des maandags 09.00 uur, omdat wij dan van ons weekend genieten en wij zodoende over geen enkele inlichting van betekenis kunnen beschikken’.
  Ook Rutte geeft ijzerenheinig geen krimp, terwijl hij zich toch kapot zou moeten schamen over het onwaarschijnlijke stelletje klungels waarmee hij zich heeft omringd. Nee. hoor hij geeft iedere week nog een middag of ochtend vrolijk les op een VMBO-school, en dat is ongeveer precies zijn niveau.
  Voorlopig blijven wij nog maar een tijdje SP stemmen, behalve in het Brabantse Dongen uiteraard.

  Vuilnisman kunnen deze zakken en lege dozen ook nog meeeeee….

 • Guido:

  Goed stuk, de reactie van Peter Stikema, bijna ook een column. Kan het niet beter verwoorden.

Reageer