Wie is online
14 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2011
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Bestse bieb op smartphone

smartphoneIn Nederland zijn nu al meer dan 3,3 miljoen smartphonegebruikers. Zij hebben via hun mobiel direct toegang tot het internet. De vraag naar app’s (applicaties = toevoegingen) groeit sterk en ook de bibliotheek heeft hier een antwoord op. Vanaf nu hebben leden met een smartphone overal en altijd toegang tot Bibliotheek Best . De app ‘de Bibliotheek’ is gratis te downloaden via de iTunes App Store en de Andriod Market.

Hoe werkt het?

App ‘de Bibliotheek’ is gebruiksvriendelijk en werkt heel eenvoudig. In drie stappen ben je aangemeld:

1. Typ je naam in en voeg een eigen foto toe;

2. Vervolgens selecteer je de plaats en vestiging van je eigen bibliotheek;

3. Tenslotte toets je je pasnummer en pincode in.

De App maakt verbinding met de website van bibliotheek Best en je krijgt toegang tot je eigen gegevens. Je kunt ook gezinsleden of huisgenoten toevoegen als ze lid zijn van dezelfde bibliotheek. Zo kun je met je mobiel zien wat je geleend hebt (en een pushbericht krijgen wanneer het teruggebracht moet worden!), verlengen, zoeken en mailen met de bibliotheek.

Twitter

Bibliotheek Best is ook te volgen op Twitter. “Follow Biebbest on Twitter” en blijft op de hoogte van het laatste bibliotheeknieuws. Ook op de site van de bibliotheek (www.bibliotheekbest.nl) staat meer informatie.

Nog niet bekend met Twitter?

Met Twitter verstuur je tekstberichten, zogenaamde tweets, van maximaal 140 karakters vanaf je smartphone, pc of I-pad . Deze tweets kunnen door andere gebruikers gelezen worden (beperkt tot vrienden of door iedereen die ‘je wil volgen’).

Op maandag 4 april geeft Leo Arendsen om 10.30 uur in de bibliotheek uitleg over Twitter en het gebruik ervan. Aanmelden: info@bibliotheekbest.nl ; tel. 372609.

Reageer