Wie is online
11 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2011
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

De hond van George Shearing

Het moet in maart of april 1976 zijn geweest dat ik voor de eerst en meteen voor de laatste keer een concert van George Shearing bijwoonde. En nu kan het helemaal nooit meer want hij is gisteren overleden, 91 jaar oud. Het was bij die gelegenheid dat hij een van mijn favoriete anecdotes vertelde. George was blind geboren en hij had een blindengeleidehond, die ook mee ging op zijn concertreizen.

Verder op SanteLOGie

Een reactie op “De hond van George Shearing”

  • Guido:

    In dit stukje heeft Sante het over ‘ouwelullenmuziek’, daarmee bevestigend dat elke generatie zijn muziek heeft, al was het alleen maar om zich tegen de ouderen af te zetten. In dit verband had OVT, het onvolprezen VPRO-radioprogramma over recente geschiedenis op zondagmorgen (10-12 uur) een aardige tweedelige serie: het BIM-huis. (Is dat een afkorting van Bond Improviserende Muzikanten? Op die uitleg wacht ik nog.) De getuigenissen in dat programma staan bol van de verklaringen over het eigengereide en vernieuwende van die muziekcultuur. http://weblogs.vpro.nl/afspelen/2011/02/13/ovt-13-februari-2011-uur-2/

Reageer