Wie is online
7 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2011
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Best breidt in en met (verkoop)succes

tamboerije

Overeenkomstig de aanwijzingen van de provincie, breidt de gemeente Best eerst in, voordat ze mag uitbreiden.

Daarbij spelen projectontwikkelaars een hoofdrol. En met succes. Zo is het woonproject De Tamboerije aan de Ringweg van Heijmans op 3 appartementen na al verkocht.

Dat geldt voor alle 20 tweekappers, die zijn verkocht onder de naam ‘t Blazoen in het bestemmingsplan Schutboom. ‘Stedelijk wonen in het groen van Best.’blazoen

Op zoiets preludeert ook woningbouwcorporatie Wooninc, die bij de spoortunnel prominent Parkwachters annonceert . dat aan de rand van de bestaande wijk Salderes is gedacht. parkwachtersHoe parkachtig dat uiteindelijk wordt, staat  nog even te bezien. In discussies over ruimetlijke inrichting in Nederland wordt veel geklaagd over ‘minder groen dan in catalogi en zelfs in bestemmingsplannen beloofd’.

Eveneens in Schutboom, binnen de ‘Ring’ zijn onder de wijdse naam Poort van Best nog achttien starterswoningen (rijbouw) gepland.

Spectaculair is het project Oranjehof in het centrum van Best, waarvan inmiddels de helft is verkocht: 50 appartementen, startersappartementen en gezinswoningen. oranjehof
Klik hier of op de foto voor een computeranimatie.

Net buiten de Ringweg, aan de Oirschotseweg, ligt het terrein van een voormalige klompenfabriek (waarvan de schoorsteen als ‘monument’ is bewaard en opgeknapt). Om hier woningen en enkele kleine kantoren te kunnen bouwen, is een bestemmingsplanwijziging in de maak. Ook deze grond is eigendom van een projectontwikkelaar.

Reageer