Wie is online
2 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2011
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Klimatoloog komt ons wijzer maken over Antarctica

richard_bintanjaWat is de rol van Antarctica als het klimaatgeheugen van onze planeet en als thermometer van de gezondheidstoestand van de aarde?  Dit continent is een echt symbool geworden in deze tijden van global warming. Op 15 februari komt klimatooog en meteoroloog Richard Bintanja daarover in bibliotheek Best vertellen: een lezing over poolreizen en een expeditie naar Antarctica.

poolreizenAntarctica is 4.000 kilometer sneeuw en ijs, soms in een laag tot 4,5 kilometer dik. Temperaturen die kunnen dalen tot 85 graden onder nul. Richard Bintanja, metereoloog/klimatoog en schrijver van de roman Poolreizen, neemt zijn gehoor mee naar het koudste, ijzigste, winderigste en droogste continent ter wereld.

Richard Bintanja is als meteoroloog/klimatoloog 18 jaar werkzaam geweest aan de Universiteit Utrecht, de Vrije Universiteit Brussel en momenteel het KNMI. Hij heeft aan diverse wetenschappelijke poolexpedities deelgenomen, waaronder drie naar Antarctica.

De lezing op 15 februari in bibliotheek Best begint om 20.00 uur. Kaarten voor deze voordracht zijn te reserveren bij educatief centrum De Wig en in de bibliotheek.

www.bibliotheekbest.nl

Reageer