Wie is online
0 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
december 2010
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Bezwaren tegen tijdelijk buurthuis Aarle afgewezen

tijd_buurthuisDe voorzieningenrechter in Den Bosch, mr. A. Kruijer, heeft bezwaren die door twee instanties omwonenden van de zogenaamde brink van Aarle tegen de bouw van een tijdelijk (maximaal 10 jaren) buurthuis <- afgewezen.

In zijn overwegingen heeft de rechter vastgesteld dat door de gemeente Best bij de toepassing van onder meer artikel 19 van de Wet Ruimtelijke Ordening geen fouten zijn gemaakt en dat de provincie de tijdelijke voorziening goedkeurt.

Bezwaarmakers hebben volgens de rechter onvoldoende hard kunnen maken dat zij geluidsoverlast zouden kunnen ondervinden en dat zij te maken zouden kunnen krijgen met overlast van ‘hangjongeren’.

Over de bewering van omwonenden dat sprake is van een zogenoemde brink die uit cultuurhistorisch oogpunt niet mag worden bebouwd, stelt de rechter vast ‘dat de locatie waarop het bouwplan is geprojecteerd in het bestemmingsplan en het landschapsontwikkelingsplan niet als beschermenswaardig is aangewezen’. Verder komt de locatie niet voor op de Cultuur Historische Waardenkaart van de provincie Noord-Brabant 2010 waarop alle locaties staan die provinciaal van historisch belang zijn.

Compleet document uitspraak

Reageer