Wie is online
13 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2024
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  

Twijfels over fusie Best-Oirschot

e gemeenteraad van Oirschot kaartte het als financieel meest belanghebbende aan, maar Best twijfelt over een eventuele fusie, zo begrijp ik uit een raadsverslag in het Eindhovens Dagblad. De zekerheid is nog ver weg en een vraag die is opgeworpen luidt: wat vinden de inwoners ervan. Als dat maar niet uitdraait op referenda, want de uitkomst daarvan lijkt me, althans in Best, nogal voorspelbaar. Emoties hè? Meer dan 200 jaar geleden werd Best van Oirschot losgekoppeld en dat ligt nog altijd gevoelig. Althans bij de ouderen. Jonge mensen en nieuwkomers zal het worst wezen, denk ik.

Meer op ManierenVoorpagina hhBest

4 Reacties op “Twijfels over fusie Best-Oirschot”

  • Johan van Antwerpen:

    Laten we er van uitgaan dat er vakbekwame en betrokken mensen uit onze Gemeente met een weloverwogen visie en aangevuld met kennis van buitenaf, naar gaan kijken. Probeer naar het grote geheel gebaseerd op een langjarige visie te kijken en niet alleen naar het heden, wat zijn de kansen, mogelijkheden, voordelen en nadelen van een samengaan. Betrek op een constructieve manier de bewoners in de opvolging van de uit te brengen adviezen.

  • Burgemeester Hans Ubachs van Best had contact met de provincie over een eventuele samenwerking/fusie met Oirschot, vertelde hij in de raadsvergadering van februari, in aanwezigheid van een Oirschotse delegatie. Hij had van het provinciehuis tehoren gekregen dat zo’n proces van studie en overleg niet te kort mag duren maar ook niet te lang. De Bestse raad wil zich vooralsnog niet aan een termijn binden.

  • Het gemeentehuis van Oirschot (1982) is op meerdere fronten brak. Dat van Best is ook aan vernieuwing toe. Een en ander onderstreept
    volgens mij dat de fusiebesprekingen tussen beide gemeenten liever niet te lang moeten duren.

Reageer