Wie is online
16 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2023
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Gemeentelijke fusie vergt lange-termijn-denken

n een eerder stadium heb ik mij afgezet tegen een eventuele fusie van de gemeente Boxtel met Best en/of Oirschot. Ik kom daar op terug. Nu Best op verzoek van Oirschot nadenkt over een mogelijk samengaan, rijst de vraag of een ‘ja’ wel tot een afdoende resultaat zou leiden. Wellicht is hier lange-termijn-denken nodig, zoals bekend momenteel niet de sterkste zijde van de hedendaagse politiek.

Meer op ManierenVoorpagina hhBest

2 Reacties op “Gemeentelijke fusie vergt lange-termijn-denken”

 • Mee eens. Bij zo’n besluit moet je je afvragen of je ‘het probleem’ wel oplost met de oplossing.
  Dus… wat is ‘het probleem’?
  Voor we naar een eventuele oplossing gaan, zou het goed zijn het probleem goed in kaart te hebben.
  Is de fusie met Oirschot een afdoende oplossing voor ‘het probleem’, of is het slechts een lapmiddel om een eventueel ongewenste situatie (tijdelijk) te helpen voorkomen?
  Kunnen we eerst eens open praten over deze zaken, voor we ook als bewoners min of meer klemgezet worden voor een oplossing zonder dat het echte probleem geformuleerd is?

  • Guido:

   Het probleem is, kort gezegd, dat te kleine gemeenten als Oirschot (19.000 inwoners) de zich alsmaar uitbreidende taken financieel niet kunnen behappen. De vraag is verder onder meer, hoe groot een gemeente op wat langere termijn moet zijn om blijvend goed te functioneren. Wat dat betreft is de vraag ook voor Best (31.000) aan de orde.

Reageer