Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juni 2023
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

‘Pestkoppengedrag’

Nu er weer een hittegolf aankomt (afwachten, momenteel staat er nog een fris windje) krijgt de klimaatdiscussie weer een boost, zoals dat tegenwoordig in Nederland heet. De vraag die daarbij opnieuw opduikt is: wie is er verantwoordelijk, de overheid of de burger. ‘Beiden’, reageerde een deskundige in eerste instantie diplomatiek in het radioprogramma Vroeg van BNN-Vara. Gelukkig nuanceerde hij dat met de boodschap dat wij allen moeten doen wat we kunnen.

Meer op ManierenVoorpagina hhBest

2 Reacties op “‘Pestkoppengedrag’”

  • Eens, we moeten doen wat we kunnen. Maar..,het is als burger niet te volgen. Ik begreep dat ze in India 700 kolencentrales bouwen….In Duitsland sluiten ze de kerncentrales (schoon) en in NL willen we ze bouwen….
    Vervolgens moeten we vliegschaamte hebben en elektrisch gaan rijden (heb gehoord dat het 10 jaar duurt voordat C02 van productie het verschil gaat maken). Elektrisch rijden is overigens fantastisch en het wordt er in de stad een stuk fijner op.
    Voor mij is één ding duidelijk: we moeten naar een duurzame circulaire economie en dat moeten we niet als kosten definiëren maar als groei, groei wordt nu alleen uitgedrukt in geld (BNP). De enige die dit kan bespoedigen is de Europese Overheid, Nederland alleen, heeft geen zin, maar kan wel een voorbeeld zijn.
    Stel dat we 10% armer worden (net zo rijk als in laten we zeggen 2010) en die 10% besteden aan verduurzaming, dan worden we toch rijker?
    Ik geloof overigens in een door de overheid gereguleerde beprijzing, met de hoge energieprijs van vorig jaar gingen we massaal zonnepanelen kopen, van achterblijver is Nederland koploper geworden. Bij zonnig weer krijg je geld terug van je elektriciteitsleverancier (ik heb een dynamisch contract).. Belasting van vervuiling is beter dan subsidies op gedrag.

  • AD cs kopt vanmorgen: ‘Airco’s niet aan te slepen’. Zeg ik: stroom ook niet.

Reageer