Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2023
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Tweede locatie opvang Oekraïners in Best

Best krijgt een tweede opvang-locatie voor Oekraïners. De gemeente vangt sinds maart vorig jaar 60 Oekraïners op in voormalige basisschool De Schakel aan de Johannes Vermeerstraat. Daarnaast zal de voormalige Wilhelminaschool aan de Koningin Emmalaan gebruiksklaar worden gemaakt voor het herbergen van nog eens 60 Oekraïners.

Vanaf maandag 9 januari start de verbouwing van de voormalige Wilhelminaschool. Het gaat om het ombouwen van toilet- en doucheruimtes en het splitsen van de lokalen in verschillende woonruimtes. Men verwacht dat vanaf half februari de eerste vluchtelingen kunnen worden verwelkomd.

Bron: website gemeente BestVoorpagina hhBest

Een reactie op “Tweede locatie opvang Oekraïners in Best”

  • De gemeente Best vangt sinds maart vorig jaar 60 Oekraïners op in De Schakel aan de Johannes Vermeerstraat. Vanaf dinsdag 28 februari is de voormalige Wilhelminaschool aan de Koningin Emmalaan gebruiksklaar voor de opvang van nog eens 60 extra Oekraïners. De gemeente weet nu nog niet in welke samenstelling de Oekraïense vluchtelingen naar de Wilhelminaschool komen. Dit kunnen bijvoorbeeld gezinnen, ouderen en/of kinderen zijn. Ook weet men niet hoe snel de vluchtelingen komen. Dit hangt af van de plaatsing via de bemiddelingsorganisatie in Eindhoven.

    Mochten er voor 28 februari al dringende plekken nodig zijn, dan kan het gebeuren dat enkele vluchtelingen al voor die tijd een plek krijgen. En vooruitlopend op de officiële opening verhuist in het weekend van 17 februari al een aantal gezinnen vanuit De Schakel naar de voormalige Wilhelminaschool. Hiermee ontstaan ook weer plekken in De Schakel.

Reageer