Wie is online
9 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
mei 2022
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Achterom kijken 103

interieur50er

Af en toe zie je het nog wel eens in het KRO/NCRV-tv-programma BinnensteBuiten, het wooninterieur van de jaren vijftig. Mensen die dat koesteren, zelfs het interieur van hun (groot)ouders restaureren. In mijn archief trof ik een voorbeeld aan. Niet in het minst interessant omdat het de woonkamer is van een zogenaamde waarvan er prefab Maycretewoning waarvan er na de Tweede Wereeldoorlog 930 zijn opgericht, Ik maakte deze foto bij een goede vriend met een Agfa Isolette III, een van de eerste kleinbeeldcamera’s voor amateurs van na de oorlog. Zonder groothoeklens, vandaar het beperkte bereik.

 

 

 

Enkele kenmerkende details: uiteraard de kolenhaard waarop – nee geen fluitketel – maar een plantengieter, De bakstenen schouw, nog net zichtbaar, de lamp, het boekenkastje en de salontafel met glazen blad (toen best wel modern), de zwart–bakelieten telefoon. Veel mensen hadden toen trouwens een wandmodel in de gang. De krantenlezer zit lekker een sigaret te roken (hij was een kettingroker).

Lang geleden dat ik iets plaatste in de rubriek Achterom kijken. Ik vond dat de foto daar thuishoort.

Meer over de persoon op de foto is te vinden op de website Brabant in Beeld

Reageer