Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
april 2022
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Uitroeien dat zootje

anmorgen op de radio gehoord dat de Russische troepen die omgeving van Kyiv ontruimden hebben huisgehouden in de dorpen: de burgemeester van een van die plaatsen meldt dat Russische soldaten bij hun vertrek honderden burgers hebben doodgeschoten, ‘de straten liggen bezaaid met lijken’.

Meer op SanteLOGieVoorpagina hhBest

Een reactie op “Uitroeien dat zootje”

  • De woede van de schrijver volledig delend, kan ik het toch weer niet laten met de taal bezig te zijn. Sante gebruikt hier terecht het woord zootje, waar men dit steeds vaker vervangt door zooitje. Ik herinner mij dit voor het eerst te hebben gehoord bij Astrid Kersseboom, toen ze nog presenteerde bij Omroep Brabant en da’s lang geleden.

    Overigens heeft een Spaanse fotograaf beelden gemaakt van het drama, waarover een Twitteraar zegt dat hij die uit respect niet deelt.

Reageer