Wie is online
2 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
april 2022
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Grote Leiders

oen Josif Wissarionowitsj Dzjoegasjwili, beter bekend als Josef Stalin, op de ochtend van 5 maart 1953, tegen het middaguur niet, zoals tot dan gebruikelijk, tevoorschijn kwam uit zijn kamer in zijn datsja in Koentsjewo, een buitenwijk van Moskou, durfde niemand de deur te openen. Stalin was meestal tot diep in de nacht op, hem in zijn slaap storen durfde niemand: hij had al voor minder mensen laten fusilleren of naar Siberië gestuurd. Pas toen hij een dag later nog niet naar buiten was gekomen durfde men voorzichtig de deur te openen; Stalin lag dood op de vloer.

Meer op SanteLOGieVoorpagina hhBest

2 Reacties op “Grote Leiders”

  • Ik heb het al eens ergens genoteerd (hhBest 1.0, denk ik) maar de naderende (?) dood van Stalin heb ik in 1953 als ‘Laatste Nieuws’ op de voorpagina van de stadseditie van het toenmalige Dagblad De Stem gezet. Ik had als leerling journalist aldaar ochtenddienst en zag op de ANP-telex de aandacht trekkende kop (met spatiëring tussen de letters) verschijnen: S t a l i n h a d h e r s e n b l o e d i n g. De verwerking van dat bericht leverde mij van de hoofdredacteur een compliment en een correctie op: ik had de opening van de krant moeten vervangen.

  • Sante Brun:

    Ik was 14 op die datum, en zat op de hbs. Ik herinner me evenwel heel goed de voorpagina van De Gelderlander van die dag.

Reageer