Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
december 2021
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Boosterprikken in Best gaat op rolletjes

vacc_best

In Best gaat het prikken letterlijk op rolletjes.


Update. Vandaag zetten de Bestse huisartsen of hun vaak vrijwillige medewerkers  7000 boostervaccinaties in sporthal Naastenbest. Dit meldde huisarts Remon Hendriksen al eerder deze week op Twitter. Moderna voor 50+, Pfizer voor 50-.

Deze boostervaccinatie is alleen voor mensen die ingeschreven staan bij een van de twaalf huisartsenpraktijken in Best en die een indicatie hebben voor de jaarlijkse griepvaccinatie. Iedereen krijgt een uitnodiging met een tijdslot, schrijft dokter Hendriksen. Het inenten gaat met een tempo van 650 per uur.

Hendriksen heeft meermalen voor het prikken door huisartsen gepleit. Hij schreef onder meer dat hij alle patiënten in zijn praktijk in één weekend had kunnen helpen.

6 Reacties op “Boosterprikken in Best gaat op rolletjes”

 • J. v. Beerendonk:

  Ben 78 jaar, maar ontving helaas geen mailtje met uitnodiging. Moet dus kennelijk wachten op uitnodiging ggd???

 • Blijkbaar hanteren de huisartsen om administratieve redenen de zogenaamde ‘grieppriklijst’ als uitgangspunt voor oproepen. In het algemeen loopt het wat betreft de boosterprik helaas nog steeds niet op rolletjes. Mijn Levensmaatje (76) had al een afspraak in Veghel op 29 december en heeft die (na de prik in Best) geannuleerd.
  Het handigste is misschien te gaan naar coronavaccinatie-afspraak.nl. Aanmelden met DigiD. Beantwoord daar vragen over je gezondheid. Dan zou het mogelijk moeten zijn een plek, datum en tijd te kiezen. Je ontvangt dan, als het goed is, een e-mail met de afspraak.
  Zie ook Website gemeente Best

 • Terugblik van dokter Remon Hendriksen. RIVM komt er niet goed van af. https://twitter.com/doktertweets/status/1474304019615125506?s=21

 • J. v. Beerendonk:

  Sorry Guido, maar ik constateer dat ook in Best er het nodige mis gaat. Ik noch mijn vrouw hebben iets van een mail gezien. We staan al jaren op de grieppriklijst maar nu blijkbaar niet meer. Leuk dat we dank zij onze leeftijd bij de ggd terecht kunnen alleen is dat verder weg en pas half januari mogelijk. Op de een of andere manier vallen er toch mensen tussen wal en schip.

  • Ik heb je klacht per DM ter kennis gebracht van organisator dokter Remon Hendriksen.

   • Dokter Hendriken reageerde per omgaand:
    ‘Was ik al een beetje bang voor. Probleem is dat we het logistiek niet anders konden doen dan 23-12 en dat het plan pas op 20-12 ontstond. Geen tijd dus voor uitnodigingen per post.
    We hebben van slechts 90% van de doelgroep een mailadres. Bij een deel is het helaas ook in de spam terechtgekomen.
    De oproepen konden helaas niet zoals het eigenlijk zou moeten. En als het niet kan zoals het moet, moet het maar zoals het kan…’

Reageer