Wie is online
2 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2021
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Corona beleven in Frankrijk

toeristen

Toeristen voor het hertogelijk paleis in Dijon.


Zomaar wat ervaringen opgedaan aangaande de omgang met het Covid_19-virus (Corona)  tijdens een driedaags verblijf in Frankrijk. Eerst in de Bourgondische hoofdstad Dijon, vervolgens in de Auvergne. Wisselend, zal ik maar zeggen.

De toegang tot het Museum voor Schone Kunsten, gevestigd in de rechter vleugel van het Palais des Ducs in Dijon is momenteel gratis. Zoiets als een doekje voor het bloeden. Er wordt gecontroleerd op het bezit van een QR-code, maar zonder identificatie, wat misbruik mogelijk maakt. Binnen mogen alleen buitenlanders het mondkapje afdoen. Wel gastvrij natuurlijk maar overigens…???

corona_frankrijk

 

 

Het cafeetje aan de Place de la Liberation, waar mijn zoon en ik voor 6 euro pp een ontbijt met jus uit ‘n pak, koffie en ‘n forse croissant tot ons nemen, hoeft geen QR-code, wat dus in strijd is met de batterij aan plakkaten op deur en ruit.

Nee, dan de campagne, dat wil zeggen het Midden-Franse departement Allier. In alle etablissementen wordt gescand. Ook bij de lunch op het terras. Toiletbezoek uiteraard met mondkapje.

‘s Lands wijs, ‘s lands eer.

Voorpagina hhBest

Reageer