Wie is online
7 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2021
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Hulp bij verkrijgen coronatoegangsbewijs

CultuurSpoor, Taalhuis Best en SeniorWeb Best hebben de handen ineengeslagen om mensen te helpen die moeite hebben met het verkrijgen van de QR-code, die vanaf 25 september vereist is voor een bezoek aan cafés, restaurants, evenementen, sportwedstrijden, bioscopen en theaters.

Vanaf die datum moet je kunnen aantonen dat je gevaccineerd, hersteld of getest bent op corona. Een papieren registratie of het gele boekje is geen officieel toegangsbewijs. Wat dan wel? Een QR-code, digitaal te verkrijgen via de CoronaCheck-app of op papier via de site coronacheck.nl. Samen met je identiteitsbewijs geeft alleen dit toegang.

Veel mensen lopen tegen problemen aan en geven vervolgens op. Daarom houden CultuurSpoor, Taalhuis en SeniorWeb drie speciale inloopspreekuren waar gelegenheid is om hulp te krijgen en vragen te stellen rondom dit toegangsbewijs. Er staat een aantal vrijwilligers klaar die je op weg helpen.

Hulp bij coronatoegangsbewijs | vrijdag 24 september, vrijdag 1 en vrijdag 8 oktober | 13.30 – 15.00 uur | CultuurSpoor Best, Raadshuisplein 32 | gratis open inloop.

Voorpagina hhBest

Een reactie op “Hulp bij verkrijgen coronatoegangsbewijs”

  • De gemeente Best meldt op haar website:
    Heeft u geen smartphone? Of heeft u liever de QR-code die geldt als coronatoegangsbewijs op papier? U kunt een papieren QR-code zelf op een makkelijke manier aanvragen. Bel gratis naar 0800-1421. Volg het keuzemenu. U heeft uw BSN-nummer en postcode hierbij nodig. Binnen 5 dagen krijgt u de QR-code thuisgestuurd. Als u een computer en printer heeft, kunt u ook de code zelf printen.

    Komt u er niet helemaal uit? Dan kunt u terecht bij het IDO (Informatiepuntpunt Digitale Overheid) in de Bibliotheek (Cultuurspoor). Daar kunt u iedere werkdag tussen 14.00 tot 17.00 uur langsgaan voor hulp met uw coronatoegangsbewijs.

Reageer