Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2021
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Belhamel

en dorpsbewoner is een 11-jarige jongen achterna gerend, die bij hem belletje had getrokken, zo meldt het ED. De man heeft de knul rake klappen gegeven, wat aanleiding is tot…aangifte bij de politie wegens mishandeling.

leeuwenkopAch…kan dat nou ook weer niet, ik bedoel dat belletje trekken. Ooit hoorde dat bij het jongen zijn en werden zulke ‘problemen’ goedmoedig met een standje opgelost. Zoals in mijn jeugd de pastoor dat deed, toen hij – op huisbezoek zijnde – toevallig achter de voordeur stond op het moment van ‘delict’ en die onmiddellijk openrukte.

Ik zou zeggen, wees blij  dat je nog een deurbel hebt (liefst een koperen leeuwenkop) waaraan getrokken kan worden en begrijp de uitnodiging die daarvan uitgaat. Drukken op een knopje, dat doe je niet, daar is niks aan.

Ik heb het nooit in praktijk gezien, maar ooit waren trekbellen algemeen en zou je wat hebben kunnen beleven, als je ze met touwtjes aan elkaar bond, nou ja geloof het maar niet, dwars over de straat. En, eh…misschien komt hier het woord belhamel wel vandaan.

2 Reacties op “Belhamel”

Reageer