Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2020
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Fokpremie voor het vierde kind

Peter Stiekema


en fokpremie van duizend euro voor het vierde kind dat in elke gezin geboren wordt. Dat is voor mij het meest in het oog springende voorstel in het verkiezingsprogramma van de Staatkundig Gereformeerde Partij (kortweg SGP genaamd).  In een tijd waarin steeds duidelijker wordt dat de mens de grootste plaag van de Heere is voor deze wereld moet je dat maar durven.

 

 

 

De SGP zal gemeend hebben dat je de huisvrouwen beter bezig kunt houden met het baren van kinderen, nu zelfs SGP-dames zich in de politiek begeven, als gemeenteraadslid of zelfs als wethouder. Daar wordt in de meeste SGP-kringen in de bijbelbelt, waar het grootste recht van de vrouw nog altijd het aanrecht is, helaas gevolgd door het algemeen kiesrecht, echt niet mee gelachen.

Nu wonen er pakweg  zeven miljard mensen op deze wereld en dat worden er in 2100, bij ongewijzigd beleid ongeveer 14 miljard. Het is dus tijd om de bevolkingsgroei drastisch in te perken, want anders loopt het op een ramp uit. Wat zou de SGP zeggen van het beperken van het kindertal per gezin tot maximaal 2. En tot dat aantal ook de kinderbijslag te beperken, met een gelijktijdige verhoging van het minimumloon? Faliekant tegen waarschijnlijk.

Voorpagina hhBest

Een reactie op “Fokpremie voor het vierde kind”

  • De kinderbijslag is eigenlijk een uitvinding in de vorige eeuw van de toenmalige Katholieke Volkspartij (KVP) of de voorganger daarvan. Werd in die tijd door o.m. de VVD al aangeduid als fokpremie.

Reageer