Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2020
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Spiegel van oud Best

graf_silvy_roelink


Het mooie en goed verzorgde graf van Silvy.


andaag, 2 november, is het Allerzielen, de dag waarop de r.-k Kerk (sinds de twaalfde eeuw!) de overleden gelovigen herdenkt. Ik was onlangs op het kerkhof bij de Odulphuskerk in Best. Hoewel ik volgens wijlen Toon van de Sande ‘nooit een echte Baestse’ word, woon en werk ik hier lang genoeg om heel wat families en hun overledenen te kennen. Tot het hoog behorend (alweer zo’n uitdrukking van Toon) of niet.

 

 

 

Ik zie ‘n enkel familiegraf (Willems), heel veel Van de Sande’s, De Bresser, Van Kollenburg, Scheepens, Beerens, De Wert, Van Heesewijk, oude Bestse families, het graf van gemeentesecretaris Piet Gondrie, die altijd de telefoon aannam met een langgerekt Hálloooo, en dat van wederopbouw-burgemeester G.F.J. (Guido) Notermans.

Spiegel van het verleden.

Er is intussen ook een flinke afdeling waar de asresten van overledenen worden bewaard, die je vanaf het Kerkhofpad kunt benaderen via een leuk weggetje door het groen dat men Bospad noemt. Het kerkhof is en blijft, zij het dat het verandert.

Het graf dat mij het meest raakt is dat van Silvy Roelink, het vriendinnetje van onze dochter dat, nog maar 17 jaar, met haar fiets verongelukte door een afslaande vrachtauto. Het is heel mooi vormgegeven, met een liefelijk reliëf en constant goed met potbloemen verzorgd. Dag Silvy.

Levensmaatje vindt dat een begraafplaats ook voor levenden rustgevend is en daarin heeft ze gelijk.

Reageer