Wie is online
7 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juni 2020
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

De boel verpolitiekt

ie je wel, wat we allang vreesden, de boel verpolitiekt. Het ‘gedogen’ door Halsema van de flagrante schending van de anti-coronaregels op de Dam is meer dan alleen maar ‘n zwaktebod. Immers, Amsterdams burgemeester stak haar sympathie voor actie tegen het Amerikaans racisme niet onder stoelen of banken, tijdens haar  geblaat in Op1. Of het heel gewoon is, dat een burgemeester zijn/haar beleid jegens demonstraties mede laat bepalen door politieke opvattingen.

Meer op ManierenVoorpagina hhBest

3 Reacties op “De boel verpolitiekt”

  • peter stiekema:

    Ik houd mijn hart vast voor de demonstratie op het Malieveld in Den Haag, vanavond en die in Rotterdam morgen. De mogelijkheid bestaat wel degelijk dat het tuig de riolen verlaat en aan het plunderen slaat, zoals enige tijd geleden bij aanvallen op een aantal sportzaken, onder meer in Rotterdam. Dat gebeurde ook naar aanleiding van betogingen elders.
    En laten we wel wezen, in de periferie van de serieuze betogers bevindt zich een aantal moeilijk te controleren elementen. Dan is het hek echt helemaal van de (Amster)Dam. Het wordt dus oppassen geblazen, de komende dagen.

  • Reactie van Sante Brun: http://manieren.blogspot.com/2020/06/de-boel-verpolitiekt.html?showComment=1591102614201#c6977364001183112303

    Vanuit de Amsterdamse gemeenteraad klinkt kritiek. D66, SP en PvdA willen weten op basis waarvan een verkeerde inschatting van het aantal verwachte demonstranten is gemaakt en waarom niet gekozen is voor een grotere locatie. VVD en Forum voor Democratie dreigen met een motie van wantrouwen. politiekt.html? (Nu.nl)

  • Jack Mikkers, burgemeester van Den Bosch tekent hier op Twitter bij aan: ‘Kern van onze democratie: iedere bestuurslaag moet op zijn eigen niveau opereren en op dat niveau ook verantwoording afleggen.’

Reageer