Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
mei 2020
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

‘Nertsenfarm Best vormt (nog) geen bedreiging’

nertsfarm

De nertsenfarm in Best.


(Updates via reacties)

Aan het eind van de Heuveleindseweg, bij het Wilhelminakanaal, ligt grenzend aan de wijk Heuveleind een nertsenfarm. De gronden eromheen zijn in het bezit van de gemeente Best en gedeeltelijk verpacht aan een boomkweker. Potentiële bouwgrond, in afwachting van het ‘opheffen van de stankcirkel,’ zoals een wethouder ons eens verklaarde.

In hoeverre vormt de farm, gezien de besmetting met het coronavirus van een soortgelijk bedrijf in Deurne, een gevaar voor de volksgezondheid?

Volgens het RIVM vormen de nertsenbedrijven op basis van de huidige kennis over het coronavirus, geen risico voor verdere verspreiding onder mensen.

En de gemeente Best laat desgevraagd weten: ‘De Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost – waarvan wij als gemeente Best deel uitmaken – volgt de adviezen van het ministerie van LNV. Dit betekent dat er alleen controles plaatsvinden als er aanwijzingen zijn dat de nertsen besmet kunnen zijn.’

Er is volgens een woordvoerder van de gemeente geen aanleiding voorzorgsmaatregelen te treffen voor nertsenfokkerijen waar het coronavirus (COVID-19) niet is vastgesteld bij de dieren.

Bekijk de reacties voor discussie en actuele standpunten van de overheid.

Voorpagina hhBest

9 Reacties op “‘Nertsenfarm Best vormt (nog) geen bedreiging’”

Reageer