Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
april 2020
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Verrijzenis van de Duitsers

Peter Stiekema


Op het moment dat ik dit schrijf, 15.16 uur op Goede Vrijdag, stromen de Duitsers massaal het land binnen om hier Pasen te vieren, of boodschappen te doen. Zeggen ze. Een soort verrijzenis van het Herrenvolk.

Het doet mij ogenblikkelijk denken aan een ander christelijk feest, Pinksteren 1940, toen ze ons land binnen vielen met enig machtsvertoon en ze zich evenmin iets aantrokken van de Nederlandse autoriteiten. Die hadden destijds een beroep op hen gedaan vooral weg te blijven. Maar dat was buiten het toen bevriende staatshoofd A. Hitler gerekend.

De koninklijke familie was op dat moment al als een stelletje hazen gevlucht naar veiliger oorden, hoewel prins Bernhard nog dapper met een windbuks op Duitse Stuka’s heeft geschoten. Beweerde hij toch. In Duitsland wordt een dergelijk gedrag van de Oranjes ook heden ten dage nog Fahnenflucht genoemd, meen ik te weten. Maar ja, het blijven natuurlijk ook Duitsers.

Begin deze week deed mark Rutte een klemmend beroep op de Duitsers vooral weg te blijven, wegens het virus. De marechaussee werd naar de grenzen gestuurd. Maar de grenzen bleven open en de Duitsers kwam toch, terwijl wij Nederlanders vooral geacht worden achter de geraniums plaats te nemen. Tsja, Mark, nou zie je wat een beroep op ons ‘broedervolk’ teweeg brengt. Leg dat maar eens uit op je volgende persconferentie, aanstaande dinsdag waarschijnlijk. Wanneer er weer meer ic-opnames en doden te betreuren zijn. Ook anno 2020 zijn we qua slachtoffers van het Coronavirus duidelijk aan de winnende hand tegenover de Duitsers. Misschien toch eens met ‘mantelpakkie’ Merkel gaan tokkelen?

6 Reacties op “Verrijzenis van de Duitsers”

Reageer