Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven

Hut

moeilijk om je van los te maken. Dat schilderij  Boerin voor een hut uit de Nuenense tijd van Van Gogh, door het ED paginabreed weergegeven. Het is te koop op de TEFAF in Maastricht voor tenminste 14 miljoen euro. Is dat veel? Er zijn werken van Vincent, waarvoor door een Japanner of een Chinees – hou me ten goede – 80 miljoen zijn neergeteld. Maar die stammen uit zijn Zuid-Franse periode, de fase in het leven van de schilder waarin hij excelleerde in zijn (bijna) feestelijke kleuren, het werk waaraan hij zijn wereldberoemdheid heeft te danken.

Meer op ManierenVoorpagina hhBest

Een reactie op “Hut”

  • Columns hebben als kenmerken ‘mening’ en ‘interpretatie’. Wéten is iets anders. Nuenenaar Louis Bressers weet het een en ander over het Van Gogh-schilderij. In een brief in het ED schrijft hij onder meer dat het gaat om een in 1974 gesloopte boerderij aan de Beekstraat en dat de bukkende vrouw Johanna Maria Valks heette. De vraag die resteert is natuurlijk, wanneer en hoe is het pand tussen 1885 en 1974 uit zijn vervallen staat geraakt.

Reageer