Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2019
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Best in de knoei met ruimte voor zonnepark

Koppelstraat_Streetview

De gemeente Best zit in de knoei met het geschikte ruimten vinden voor het creëren van zonneparken. Sommige politieke partijen en ook de erfgoedvereniging Dye van Best hebben grote bezwaren tegen gebruik van het landschap aan de Koppelstraat nabij de buurtschap De Vleut. De gemeenteraad heeft nog niet besloten. Foto Google Streetview 2014.


Zie ookVoorpagina hhBest

3 Reacties op “Best in de knoei met ruimte voor zonnepark”

 • J.M. van Beerendonk:

  Het is van de zotte dat goede landbouw-, weide-, of zelfs bosgrond hier aan wordt besteed. Er zijn meer dan voldoende alternatieven zoals daken van openbare gebouwen, scholen enz. Verder kan Best een voorbeeld nemen aan de A50 bij Uden en zonnepanelen plaatsen in geluidwallen e.a. geluidwerende voorzieningen. Landbouwgrond zal al in de voorzienbare toekomst nodig zijn voor voedselvoorziening als de wereldbevolking groeit naar 10 miljard mensen of meer. Indien voorlopig daarvoor niet nodig geef de grond dan terug aan de natuur.

 • De Friese Milieu Federatie (FMF) heeft de Rechtbank Noord-Nederland verzocht om per direct de werkzaamheden voor de aanleg van een zonnepark bij Oosterwolde op te schorten.
  Volgens de federatie gaat het daarbij om werkzaamheden met ‘onomkeerbare gevolgen’. ‘Door graafwerkzaamheden worden beschermde kwaliteiten van het gebied onherstelbaar beschadigd.’

  (Leeuwarder Courant)

 • Jan Teunissen:

  Maandag 9 dec.aanstaande een interessante raadsvergadering over dit onderwerp met ca. 6 burger insprekers. Getracht gaat worden de Gemeente te overtuigen om geen vergunningen voor zonnepaneelvelden te verlenen alvorens er een goedgekeurd beleid ligt voor “Best energieneutraal in 2030”. Best dreigt overspoeld te worden met zonnepaneelvelden.

Reageer