Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2019
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Deel gemeentehuis in slechter staat dan gedacht

Het gedeelte van het Bestse gemeentehuis uit de jaren zestig van de vorige eeuw – de zogenaamde ‘oudbouw’ – is er slechter aan toe dan gedacht, zo heeft wethouder Marc van Schuppen (o.m. gemeentelijk vastgoed) laten weten tijdens een inloopsessie van de gemeenteraad. Blijkbaar is het onderhoud de afgelopen jaren nogal provisorisch geweest. Het ziet er dus naar uit dat de geraamde € 94.000 voor de lopende herstelwerkzaamheden bij lange na niet voldoende zal zijn.

  

gemhuis_oudbalkonBalkonnetje

Over improvisatie gesproken, Van Schuppen meldde onder meer dat het balkon aan de raadzaal al eens met betonnen tegels en houten balken is gerepareerd.

Een curieus onderdeel trouwens, dat balkonnetje, waarop raadsleden tijdens pauzes in de vergaderingen een sigaretje plegen te roken. Het bevond zich ooit aan de voorkant van het gemeentehuis, overeenkomstig een oude wettelijke verplichting. Het speelde onder meer een rol bij het doen van belangrijke aankondigingen etc., evenals een kleine vitrine waarin officiële mededelingen werden geprikt.

Ook in de jaren zestig gingen de gemeenten over op een voorlichtingssysteem, met eigen mededelingenblad. De toenmalige burgemeester van Best, Jo de Leeuw (1968-1983) bedacht iets voordeligers: twee pagina’s in het weekblad Groeiend Best. Dat volume is de laatste jaren wat gekrompen, sinds het ontstaan van een gemeentelijke website.

Reageer