Wie is online
9 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2019
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

DDW-gekkigheden

ddw002Het is in het Eindhovense weer Dutch Design Week, afgekort DDW. De vpro is bereid daarvoor naar het zuiden af te dalen, onder meer met een heus themanummer van de vpro gids. Toemaar. Doen ze al jaren, trouwens.

De DDW daar kun je niet omheen. Zelfs als het gekkigheid is. Zie de omslag van die radiio- en tvgids.

Wat zou het voorstellen? Laten we de toelichting van de gids erbij halen. ‘Lisette Appeldoorn haalt haar inspiratie uit alledaagse gebruiksvoorwerpen waarbij die opeens menselijke trekjes krijgen. Net zoals in dit coverbeeld.’

 

 

 

Menselijke trekjes? Wat zie ik er in? Ik zou zeggen een botsauto. Je kunt er alleen niet in zitten en – zie het gat –  de bekende stroomtrekker ontbreekt.

Nog meer gekkigheid? In een interview zegt Ralph Nauta, die samen met Lonneke Gordijn Studio Drift drijft en ‘de kunstwereld veroverde’: ‘We hebben een designopleiding gevolgd om productieprocessen  en materialen te snappen en daardoor zijn we kunstenaars die ook daadwerkelijk iets kúnnen.’

Hopelijk hebben ze evenveel inspiratie als Lisette Appeldoorn.

Voorpagina hhBest

Reageer