Wie is online
264 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2019
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Negentiende-eeuwse decibels

Woerden-kerk

 

Wie per trein van Utrecht naar Leiden reist, weet precies waar hij is: Woerden. Want de Bonaventurakerk met zijn naaldspits en flankerende torentjes (rijksmonument uit 1892) is de icoon van het stadje. Maar het uurwerk in die toren mag voortaan ‘s nachts niet meer elk kwartier de tijd aangeven; de negentiende-eeuwse decibels van de klok overstijgen de hedendaagse wettelijke norm. Daartegen is geprotesteerd, dus…Een dure grap, meldt het kerkbestuur aan de website In de buurt.

Foto Wikipedia

 

 

 

Heeft er nog niemand traditie geroepen? Zoals bij vuurwerk in de nieuwjaarsnacht. Een tussenweg lijkt ook mogelijk. Alleen ‘n klokslag bij het hele en het halve uur. Bij de firma Eijsbouts in Asten weten ze vast wel of dat ook zo duur is.

Het stilzetten van de klokslag in de nacht kent overigens zijn precedent, heeft het verblijf in historische stadjes in het buitenland ons geleerd. Heeft ook z’n voordelen: de romantiek van ‘ha, een nieuwe dag’.

Voorpagina hhBest

Reageer