Wie is online
7 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
april 2019
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Extra verkeersremmer

kruising

T-kruising Ringweg-Mecklenburgweg + fietspad naar wijk Heivelden.


De Ringweg van Best heeft, naast rotondes, maar één met verkeerslichten beveiligde kruising. Rechts op de foto de Mecklenburgweg, ontsluiting wijken De Kantonnier en Wilhelmnadorp. Links, niet zichtbaar, een fietspad naar Heuveleind. Die verkeerslichten zijn onlangs met de bekende detectielussen gemoderniseerd en hebben daarbij een extra verkeersremmende werking gekregen.

Ook al is er geen aanbod van verkeer vanaf de zijwegen, toch springen ze dan regelmatig op rood. Die fase is secondenwerk, dus als je tijdig vaart mindert, krijg je tijdig weer groen. ‘n Kwestie van weten.

Het is eigenlijk best een logische maatregel. Uit eigen ervaring weet ik dat als je net van de A2/A58 komt en 120 hebt gereden, het best lastig is dan de voorgeschreven 50 km maximum aan te houden. Meer dan ooit voelt het aan als een slakkengang. Niet iedereen heeft een limiet-voorziening in z’n auto en niet iedereen is een aanhanger van het nieuwe rijden. Kwestie van wennen en tijdig even het gas loslaten.

Voorpagina hhBest

Een reactie op “Extra verkeersremmer”

  • Gemeente Best op haar website:
    Wist u dat op een aantal rotondes, zoals op de Ringweg, fietspaden tweerichtingsverkeer zijn? Als automobilist kunt u dus fietsers zowel van links als rechts verwachten bij het verlaten van de rotonde. Matig daarom uw snelheid in de buurt van rotondes en let extra goed op.
    De boodschap is duidelijk: op rotondes in Best gaan auto’s ’t lest!

Reageer