Wie is online
6 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2019
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

De ene dikke deur is de andere niet

De Commissaris van de Koning in Brabant, Wim van de Donk, kent zijn eigen provinciale geschiedenis niet. Tijdens de nieuwjaarsreceptie wenste hij de bedreigers van de politie ‘achter de dikke deur’.  Maar de ene dikke deur is de andere niet. Het is de blijkbaar vergeten bijnaam van de bronzen, om zijn middenas draaiende deur van de Brabantse statenzaal.

 

 

Die dure deur was in de jaren zeventig bij de opening van het provinciehuis een ‘geschenk van de inwoners’ (een dubbeltje per hoofd) en destijds onderwerp van discussie. Vandaar de samenvattende aanduiding ‘dikke deur’, die overigens later door een voorganger van Van de Donk gewoon werd gebruikt.
De actualiteit van ‘dikke deur’ zat  ‘m in het toen populaire tv-kinderprogramma Pipo de Clown, waarin een irritante circusdirecteur van die naam rondliep. Ik neem aan dat Van de  Donk de criminelen niet in de statenzaal wil.

Een reactie op “De ene dikke deur is de andere niet”

  • Die dure dikke deur is door de bouwheer van het Brabantse provinciehuis, commissaris Constantijn Kortmann, destijds verdedigd met een verwijzing naar de beroemde deuren van Lorenzo Ghiberti in Florence.

Reageer