Wie is online
2 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
april 2018
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Leve de man van de SRV…

kollenburgLeve de man van de SRV, van je hiep-hiep-hiep hoeree. Het moet wel ‘n jaar of veertig geleden zijn dat deze uitroep regelmatig te horen was in de radioreclame. De tijden zijn veranderd; de winkelwagen is uit het straatbeeld verdwenen, behalve in Best. Daar rijdt Ad van Kollenburg uit De Vleut, inmiddels in de tachtig, nog steeds uit. Ad heeft op woensdag 11 april (20:45uur) een rol in het NTR-programma Kasboekje van Nederland op NPO2.

 

 

 

kollenburg2
Ad van Kollenburg in zijn SRV-wagen. Foto’s NTR


Het is de derde aflevering in de reeks, met als titel Kopen, Kopen, Kopen.

‘Mensen gooien veel spullen niet weg, omdat ze die hebben overgoten met emotionele lijm,’ zegt professionele opruimcoach Lammy Wolfslag in deze aflevering. Waar we vroeger nog schroomden om te lenen en spaarden voor een nieuwe koelkast, wasmachine of televisie, kopen we nu met een paar muisklikken eenvoudig op krediet. We kopen in bij grote supermarkten, landelijke ketens en steeds meer online.

Al decennia lang is Ad van Kollenburg met zijn SRV-wagen een bekende verschijning in Best als hij zijn waren aan de man en vrouw brengt. Iets dat steeds meer supermarkten trouwens nu ook doen. Gemak dient de mens. In deze aflevering van Kasboekje van Nederland is Van Kollenbrug de verbindende factor tussen toen en nu. Hij heeft het allemaal zien veranderen.

Reageer