Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2018
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nasissen

e regering wil de procedure in gang zetten, die moet leiden naar een verbod van knalvuurwerk, rotjes en andere dingen die je het liefst zover mogelijk van je af gooit. Ik heb het vuurwerkmanifest getekend dat mikt op een algeheel verbod van particulier vuurwerk. Meer dan 65.000 Nederlanders zijn me daarin al voorgegaan, hoorde ik althans op het Radio 1 Journaal. Een meerderheid is sowieso voor algemene afschaffing, waar bij percentages de ronde doen van 55 tot meer dan 60 procent. Oogartsen vinden de voorgenomen eerste maatregel niet genoeg.

Meer op ManierenVoorpagina hhBest

2 Reacties op “Nasissen”

  • Het tekenen van het vuurwerkmanifest (link hierboven) blijft dringend gewenst. De meerderheid in de Tweede Kamer blijkt toch populistisch ingesteld. NOS-bericht

  • Grapperhaus (justitie) bestudeert de mogelijkheid, de beslissing over een vuurwerkverbod bij de gemeenten te leggen. In eerste instantie denk je: ‘hier schuift men af en over’, want oei,als men bij voorbeeld in Best al agressief wordt, ja zelfs dreigementen durft te uiten aan het adres van ambtenaren en zo, vanwege het nieuwe afvalbeleid, wat gebeurt er dan als de gemeente het jaarlijkse speeltje (’traditie’!) afpakt? In Best zou het trouwens wel ‘simpel’ kunnen: het jaarlijkse openbare siervuurwerk aan het slot van de kermis gewoon verhuizen naar de nieuwjaarsnacht. Een kwestie van vestzak-broekzak.

Reageer