Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina

Rubrieken
Sociale Media & RSS
Met een RSS-feed ontvang je nieuwe berichten in je feedreader. 

  

 

 

Archief
maart 2018
Z M D W D V Z
« feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Achtmaal drie voor twaalf

Het aantal politieke partijen dat in Best aan de gemeenteraadsverkiezingen deelneemt is ongewijzigd sinds 2014: acht. Even heeft het er naar uitgezien, dat oud-wethouder Leo Bisschops, die zich in 2014 van zijn lokale partij Best Open af-splitste, met een eigen lijst zou komen, maar hij heeft wat ‘anders belangwekkends’ te doen. De tekst gaat verder onder (beetje scrollen) de fotomontage.

lijsttrekkers

Telkens links-rechts, lijsttrekkers van D66, CDA, Christen Unie, PvdA, Gemeentebelangen, Best Open, Jongerenpartij JO en VVD, in volgorde van optreden, tijdens een debat, zaterdagavond in ‘t Tejaterke


 

 

 

De pubieke belangstelling voor het lijsttrekkersdebat was hoopgevend groot: de tribune zat vol. De door vrijwilligers uit de kring van ‘t Tejaterke – op zichzelf een voorbeeld is van geslaagde burgerparticipatie – georganiseerde avond was geen moment saai of vervelend. Dat kwam niet in de laatste plaats door de cabareteske en af en toe relativerende presentatie.

De inleidingen door de lijsttrekkers waren georganiseerd in de stijl van het tv-programma Het Lagerhuis, waarbij een telkens op drie minuten voor twaalf afgestelde klok een belangrijke rol speelde. Slechts enkelen kwamen met die drie minuten spreektijd toe en hoefden niet te worden ‘afgeklapt’.

Voorpagina hhBestVerkiezingsprogramma’s 

Reageer