Wie is online
2 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2018
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Provincie Noord-Brabant blust plaatselijk brandje

Groot nieuws. Waarmee het Eindhovens Dagblad dan ook de krant opent: ‘Provincie pakt door: Nuenen bij Eindhoven.’ Ik citeer gemakshalve maar even wat van de inleiding: de provincie Noord-Brabant maakt binnen enkele jaren een einde aan Nuenen als zelfstandige gemeente, (…) Ze gaat daarbij lijnrecht in tegen het standpunt van de Nuenense gemeenteraad, die zich in november nog uitsprak dat het zeker niet met Eindhoven wil fuseren.’

Meer op ManierenVoorpagina hhBest

Een reactie op “Provincie Noord-Brabant blust plaatselijk brandje”

  • Op instigatie van een plaatselijke politieke partij (die er verder buiten zegt te willen blijven) is in Nuenen een actiecomité ‘in de maak’ (ED) dat zich tegen een eventuele annexatie door Eindhoven zou moeten gaan verzetten. Gemeentelijke herindelingen zijn uiteindelijk een zaak van provincie, respectievelijk parlement. Bij mijn weten heeft nog nooit een actiecomité uit de burgerij daar iets aan kunnen veranderen, laat staan kunnen voorkomen dat ‘de karavaan verder trekt’.

Reageer