Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2018
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Klapsigaar

en Brabantse grootbrouwer heeft een carnavalsvierder ingehuurd om via een handtekeningenactie gedaan te krijgen, dat carnaval tot nationaal feest zal worden verheven. De man presenteert zich martiaal als de Argentijns/Cubaanse revolutionair Che Guevara – niet bepaald een carnavaleske figuur, als je het mij vraagt.  Een kolossale havana zou helpen, of nog liever ‘n klapsigaar.

(Gesproken column Omroep Best, 17.01.18, 18:10 uur.)

Meer op ManierenVoorpagina hhBest

Een reactie op “Klapsigaar”

  • Vroeger wemelde in het zuiden van de katholieke feestdagen. Dagen dat de winkels gesloten waren en die volgens de kerkelijke bepalingen gevierd werden als zondag (verplichte kerkgang!). De laatste mij bekend was Maria ten Hemelopneming, 15 augustus, nota bene een ‘dogma’, zodat het logisch was dat de Bossche bisschop De Korte onlangs in een interview zei dat hij in het met lichaam en ziel opnemen van de H. Maagd in de hemel gelooft. Ik zou best wel eens willen weten, hoe Paus Franciscus daar vandaag over denkt. Katholieke werkgevers gaven hun personeel op die feestdag vrijaf. Toen ik rond 1960 in Leeuwarden woonde, maakten we mee dat roomse winkels als V&D en C&A op ‘Maria Hemelvaart’ gesloten waren. En de katholieke krant sloeg ’n dag over. Een zeker triomfantisme (ik geef toe, een zelfgemaakt woord) was de katholieken toen nog niet vreemd. Want die zaken ‘droegen’ in die tijd nog het winkelareaal.

Reageer