Wie is online
33 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2017
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

CultuurSpoor Best reorganiseert ‘leenstelsel’

Een houten wand scheidt nu nog de bieb van de overige activiteiten in het gebouw van CultuurSpoor, die eerdaags (later dan verwacht) van start zullen gaan.


CultuurSpoor Best heeft de tarieven van de bibliotheek per 1 januari 2017 drastisch aangepast en in feite het hele ‘leenstelsel’ op de schop genomen. De belangrijkste wijzigingen zijn – afgezien van de tarieven – de afschaffing van de boetegelden en het leengeld voor DVD’s.  CultuurSpoor presenteert dit onder het motto Zorgeloos Lenen. 

 

 

 

Onderstaande tabel toont de nieuwe regeling.
Boetes die nog openstaan van 2016, dus boete van te laat ingeleverde materialen van voor 1 januari 2017 moeten nog voldaan worden. Door de boetevrije bibliotheek verbetert de dienstverlening. De medewerkers kunnen zich concentreren op hun eigenlijke taak: het helpen van de klanten, zegt CultuurSpoor.

Voorheen had de Bestse bieb twee soorten abonnementen: Voordelig ontdekken en Lekker Lezen en Eindeloos Genieten. Die heten voortaan: Klein Abonnement en Standaard Abonnement. 

De bestaande abonnementen zijn automatisch omgezet, maar de nieuwe tarieven worden pas geëffectueerd (in rekening gebracht) op de datum van verlenging. Wie een abonnement heeft dat tegen het eind van het jaar verloopt, heeft dus geluk. De afschaffing van het boetegeld en het leengeld voor DVD’s gaat gepaard met een verhoging van het tarief voor het Klein Abonnement met 6 euro, maar met een aanzienlijke verlaging van het abonnementsgeld voor ‘Standaard’, namelijk van 60 naar 42 euro. CultuurSpoor tekent hierbij nog aan dat ook de uitleentermijn voor alle materialen is verlengd naar vier weken. ‘Daar profiteert iedereen van.’

 

Reageer