Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2016
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

SGP doet een Wildersje

Peter Stiekema


e SGP wil af van de gebedsoproepen door moskeeën die dagelijks op straat klinken. Dat staat in het verkiezingsprogramma van de gristelijke partij. Persoonlijk ben ik er ook geen voorstander van dat er regelmatig luidkeels reclame wordt gemaakt voor Allahs Hakkenbar, maar van al dat gebeier van christelijke kerken word ik ook niet erg vrolijk. Tenzij het een zilverachtig klokje is, dat zachtkens beiert in deze of gene vallei. Dat is dan wel weer lekker wakker worden. Maar godsdienstvrijheid (en de uitwassen daarvan) is/zijn nu eenmaal in de vaderlandse grondwet verankerd.

  

 

Er zijn trouwens ook een paar punten waar ik me bij de SGP behoorlijk aan erger. Bijvoorbeeld dat vrouwen, weliswaar tegen de zin van de partij, actief kiesrecht hebben, (met andere woorden ze mogen stemmen) maar geen passief kiesrecht (ze mogen niet in vertegenwoordigende lichamen worden gekozen, dus Kamer, provincie, gemeenteraden). Weliswaar is er onlangs ergens in de provincie Zeeland een uitzondering gemaakt, maar dit ging heel schoorvoetend. Als de mannenbroeders het hadden kunnen tegenhouden was het zeker gebeurd. Volgens velen uit de bijbelbelt, waar de staatkundig gereformeerden de meeste aanhang hebben is het enige recht van de vrouw nog uitsluitend het aanrecht. Zullen we dan maar zwijgen over het feit dat de meest SGP-aanhangers er weinig voor voelen hun kinderen uit voorzorg te laten inenten voor ziekten als mazelen, kinderverlamming en andere narigheden, hetgeen jaarlijks tamelijk erg veel geld kost. De Here Jezus schijnt daar een verklaard tegenstander van te zijn, onder het motto ‘laat de kinderen tot mij komen’.
En zo doet de SGP een Wildersje. Blonde Geert zal erg gelukkig zijn met de bijval uit gristelijke hoek, zeker nu de rechter heeft besloten dat hij toch vervolgd zal worden voor de uitspraak ‘minder, minder(Marokkanen)’. Ondertussen zijn er door andere partijen wel meer zaken geventileerd, maar waarschijnlijk wordt het een soort proefproces, dat ongetwijfeld zal leiden tot vrijspraak.

Voorpagina hhBest

Reageer