Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2016
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Europrimeur: 43 elektrische bussen in Z.O.-Brabant

elecbus
Foto studiovliegendhert


Als de 43 elektrische gelede VDL-bussen van Hermes in december van dit jaar in Eindhoven en omgeving gaan rijden, is dat ook meteen de start van de grootste elektrische busvloot van Nederland, aldus een persbericht van de concessieverlener, Provincie Noord-Brabant.

 

 

 

In Eindhoven test Hermes, dochterbedrijf van Connexxion, momenteel de eerste voertuigen. Tegelijkertijd worden chauffeurs opgeleid voor het elektrisch rijden.

Gedeputeerde Christophe van der Maat (Mobiliteit): “Dat er 43 volledig elektrische bussen gaan rijden in een concessie is ongekend in Nederland en zelfs in Europa. Dit is een belangrijke stap op weg naar duurzaam busvervoer.”

Eric van Eijndhoven, directeur OV van Connexxion: “We doen hier ervaring op waar wereldwijd belangstelling voor is. En die ervaring gaan we natuurlijk ook inzetten in andere concessies.”

Ook de eerste 3 van de 22 unieke laadpalen zijn deze week op de stalling van de Dorgelolaan in Eindhoven geplaatst. Deze zijn bedoeld om straks de batterijen van de bussen (zowel ’s nachts als overdag) te kunnen laden. Op de bus is een soort pantograaf gemaakt die de laadpalen kan aantikken, waardoor het laden kan starten. Een unieke constructie die nog nergens in Nederland wordt toegepast.

Voorpagina hhBest

Een reactie op “Europrimeur: 43 elektrische bussen in Z.O.-Brabant”

 • josé van gerwen:

  ik ben benieuwd of die elektrische bussen ook naar Best komen.
  Dat zou wel een hele vooruitgang zijn, maar dat zal wel niet.
  Ze willen de bussen liever weghalen, maar dat hoop toch niet.
  Voor mensen zoals ik die geen rijbewijs hebben zal dat een hele grote ramp zijn.
  Bedankt nog over het bericht van die ratten, ook al niet leuk.

  groet José.

Reageer