Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2016
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Pyrrhusoverwinning

Peter Stiekema


oe blij waren Alexander Pechtold en Pia Dijkstra met de nipte overwinning in de Tweede kamer. Tot tranen toe geroerd. Met de kleinst mogelijke meerderheid (75-74) was de Tweede Kamer akkoord gegaan met de initiatiefwet van de voormalige tv-presentatrice, waardoor mensen nu standaard orgaandonor worden, tenzij daar schriftelijk bezwaar tegen wordt gemaakt.

 

 

 

 

 

Die kleine overwinning was mede te danken aan een Limburgs Kamerlid van de partij voor de Dieren en tegenstander van de wet die de trein had gemist, in de file stond of gewoon geen zin had om uit zijn bed te komen. Anders hadden de stemmen gestaakt. Dat de VVD een tegenstander van de wet een dag of tien geleden had vervangen door een voorstander, laten we in dit verband maar even buiten beschouwing.

Nu blijkt echter dat deze Pyrrhusoverwinning een ware run heeft veroorzaakt van mensen die orgaandonatie weigeren. Ruim 23.000 mensen legden in amper één dag vast dat ze geen donor willen zijn. Er zullen er nog veel meer volgen.  Natuurlijk is D66-Kamerlid Dijkstra niet onder de indruk van de stroom mensen die orgaandonatie weigert nadat de Tweede Kamer dinsdag haar nieuwe wet daarover aanvaardde. Dan zou ze immers het failliet ervan toegeven. Kamerleden onderschatten nu eenmaal de gevoelens van het volk. De mensen willen zelf uitmaken of ze al dan niet donor worden. Dat moet niet door het steeds meer gehate ‘Den Haag’ worden opgelegd. Dwang van boven, vanuit de politiek, de mensen zijn het spuugzat.

Maar waarschijnlijk  zal de wat meer beschouwelijke Eerste Kamer de wet binnenkort naar de prullenmand verwijzen. En dat is maar goed ook.  Mensen moeten zoiets intiems zelf kunnen beslissen.  Hoe ik er zelf in sta, vraagt u. Ze mogen mijn hart en mijn lever gerust hebben, maar gezien de staat ervan zullen de ontvangers er weinig aan hebben, zo valt te vrezen.

Voorpagina hhBest

Reageer