Wie is online
2 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2016
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

In noorden mogen omwonenden meepraten over invoeren van edelherten

In het noorden mogen omwonenden meepraten over het invoeren van herten in het Drents-Friese Woud. Dit blijkt uit de website van Omrop Fryslân (friestalig). Dat is anders dan in Brabant, waar het loslaten van edelherten, onder auspiciën van Brabants Landschap, in Nationaal Park Het Groene Woud al voor dit najaar is gepland. Het uitzetten van de populatie is hier trouwens vertraagd door een fout in de vaccinatie van de te importeren dieren. Wel is het zo dat het gebied is omrasterd.

 

 

 

Een ruime meerderheid van de omwonenden van het Drents-Friese Woud ziet, volgens de Friese omroep, de komst van grote herten als het damhert en het edelhert wel zittten. Maar nu is een groot onderzoek gaande, inclusief een enquête onder de inwoners. Tegenstanders maken zich vooral zorgen over de verkeersveiligheid, mogelijke landbouwschade en over het aantal dieren dat zal worden uitgezet.

Eind van dit jaar zouden de provincies Friesland en Drenthe een besluit kunnen nemen.

2 Reacties op “In noorden mogen omwonenden meepraten over invoeren van edelherten”

  • peter stiekema:

    Het is toch een schande dat er vanuit het buitenland edelherten worden geïmporteerd, terwijl er in de Waterleidingduinen bij Amsterdam duizenden damherten worden doodgeschoten. Schaakmat, zogezegd.

  • Beste redactie, het groene woud heeft niet de status van nationaal park , maar van nationaal landschap, waar bovendien ontwikkelingen van economische aard mogelijk zijn uiteraard in lijn met gemaakte afspraken.
    Anders kijk je maar eens bij de projecten in het kader van landschappen van allure.
    Wij hebben ook een beetje mogen meepraten over de plaatsing van edelherten, maar het was meer informeren dan debatteren.

Reageer