Wie is online
1 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2016
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Max de Bok, de Quartslamp en andere verhalen

max_de_bokp 83-jarige leeftijd is in Den Haag overleden, oud-journalist en oud-voorzitter van de NVJ, Max de Bok. Max, geboren Bredanaar, was een volstrekt onkreukbare journalist die zich als een vis in het water voelde in het Haagse milieu. In het jaar 1976 werkte ik een jaar als regionaal parlementair journalist van het Limburgs Dagblad in Den Haag, waar ik kon waarnemen dat Max het helemaal getroffen had met het kabinet-Den Uyl, en dat was wederzijds. Hetgeen niet betekende dat het gedaan was met diens onkreukbaarheid. Uit het prachtige stuk van Louis van de Geijn, vanmorgen in De Gelderlander, bleek wel dat Max’ bewondering voor Den Uyl had verhinderd dat hij in 1977 hoofdredacteur werd van De Gelderlander. (Foto NVJ)

Meer op SanteLOGie

Een reactie op “Max de Bok, de Quartslamp en andere verhalen”

  • Max de Bok was een geboren Bredanaar. Ik heb in de jaren vijftig nog samen met hem in de redactie gezeten van ‘De Sleutelring’, schoolblad van het Onze Lieve Vrouwe Lyceum (tegenwoordig nogal eufemistische OLV geheten). De vergaderingen waren ten huize van de onvolprezen docent Nederlands, H.G. de Bont in Ulvenhout. Later Max nog vele malen ontmoet op vergaderingen NVJ.

Reageer