Wie is online
10 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juni 2016
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Stadskonijnen

stadskonijnen
Al jaren leven ze in de plantsoenen van de Bestse wijk Heivelden – en wellicht ook in de aangrenzende wijk Heuveleind: konijnen. In vreedzame coëxistentie  met bewoners en wandelaars. En met de kauwtjes, die ook van voorplanten weten.

 

 

Vreedzaam, nou ja, de langoren zijn best op hun hoede, zeker voor loslopende honden, waarvan de eigenaren nog geen bon hebben geïncasseerd. Uiteraard overtreffen ze die honden in snelheid. Ook een enkele huiskat wil nog wel eens op de loer liggen. Maar dan blijven ze lekker in hun holletje. Grasmaaiers en andere lawaaimakers van de WSD  – ‘Professioneel Mensenwerk’ – wachten ze lijdzaam af (zoals trouwens ook de omwonenden die deuren en ramen sluiten als was er een gifalarm).

De stadskonijnen voeden zich met – we nemen aan –  het lekkerste uit de gazons. Wijkbewoners hebben soms hun (voor)tuinen afgerasterd, maar verder horen we eigenlijk geen klachten. En de grasvelden liggen er keurig bij, zonder klaver.

Reageer