Wie is online
18 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2016
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

SP Best wil aanplakborden referendum

De SP-werkgroep Best heeft aan het college van B. en W. gevraagd om alsnog aanplakborden te plaatsen zodat de partij de gelegenheid krijgt om haar affiches over het referendum op 6 april in de openbare ruimte op te hangen.

 

 

 

 

Bij navraag op het gemeentehuis werd verteld dat er geen aanplakborden geplaatst worden ten behoeve van het referendum op 6 april over het associatieverdrag van de Europese Unie met Oekraïne. Dat is teleurstellend en het lijkt er op dat het college het referendum niet serieus neemt. Aanplakborden hebben bij verkiezingen en referenda een tweeledige functie. Enerzijds stellen zij partijen en organisaties in staat om in de openbare ruimte hun politieke boodschap uit te dragen. Anderzijds worden de mensen er op geattendeerd dat er een referendum aan komt en dat zij op 6 april kunnen gaan stemmen. Hierdoor zou het opkomstpercentage hoger kunnen uitvallen. Het referendum is geldig als dat percentage dertig procent of meer bedraagt.

De SP-werkgroep vraagt in een brief aan het college om de beslissing te heroverwegen en alsnog over te gaan tot plaatsing van een aantal borden in de gemeente. Als er geen borden komen wil de werkgroep weten op welke locaties in de openbare ruimte wel affiches mogen worden opgehangen.

Reageer