Wie is online
3 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2016
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

‘t Tejaterke, symbool burger vitaliteit in Best

tejaterke Burgerparticipatie heet het officieel, maar ik denk bij de realisatie van het ‘t Tejaterke toch vooral aan een uiting van particuliere vitaliteit in Best.

Aan de herbestemming en inrichting van de voormalige Avondmaalkerk wordt nu de laatste hand gelegd.

 

Hoewel enigszins excentrisch gelegen in de wijk Naastenbest, noemt men het met gepaste trots het sociaal-culturele hart van Best. Tal van vrijwilligers, vooral uit de kringen van toekomstige gebruikers, als toneel- en muziekgezelschappen hebben er, gedurende jaren, al hun vrije uren in gestoken. De financiering was, in samenspraak met de gemeente, ‘n hele klus en is volgens recente berichten nog niet helemaal rond, maar men beschikt nu toch over een prima, eigentijdse accommodatie. In februari kon Harmonie Sint Cecilia er al haar eerste concert geven. Toen kon worden vastgesteld dat ook de akoestiek van de theaterzaal helemaal in orde is.

De Avondmaalkerk was een stapeling van platte dozen, dus niet echt een architectonisch wonder (om van achterstallig onderhoud en verval nog maar te zwijgen), maar ook in de aankleding van het exterieur is heel wat creativiteit gestoken. Misschien lukt het ooit, ook de ingangspartij ietsje meer allure te geven.

‘t Tejaterke heeft sinds vorige week een website met veel relevante informatie over het gebruik en aankondigingen van evenementen tot eind juni. Die website heeft een permanente link op hhBest.

Reageer