Wie is online
7 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
december 2015
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Wil je dat nou?

hoofdstraat_autos
Wil je dat nou. Nee, dat willen we niet. Daar is het centrum van Best niet voor opgeknapt. Sinds de (her)openstelling van de Hoofdstraat voor gemotoriseerd verkeer, wordt er trouwens maar mondjesmaat gebruik van gemaakt.

 

 

De toegang aan de kant van het Nieuwstraat nodigt door zijn vormgeving met boompjes in enorme ‘bloempotten’ bepaald niet uit tot doorrijden. En aan de andere kant, bij de Odulphuskerk is het vaak wachten op het drukke verkeer van en naar de Nazarethstraat (P-route).

Het gemeentebestuur zegt veel waarde te hechten aan een online-enquete over wel of geen auto’s in dit stukje Hoofdstraat, maar op de website van de gemeente is het vragenformulier voor een normaal mens onvindbaar.

4 Reacties op “Wil je dat nou?”

 • Vic Kerkhoff:

  Een soort overval was het. Plotseling doorgaand verkeer, tweezijdig nog wel, door de opgeknapte Hoofdstraat. Doodzonde. De enquête die drie HBO-afstudeerders in 2009 mede in het kader van Centrummanagement hebben gehouden kende een duidelijke uitkomst. De Bestenaren wilden een wandelgebied, om te ‘shoppen’ en niet alleen boodschappen doen in dat nieuwe centrum. En graag een terrasje om bij te praten. Doorgaand verkeer verdraagt zich niet met ‘shoppen’en bijpraten. Jammer dat het bestuur niet beseft dat je je burgers op deze manier niet tegemoet komt en uiteraard de ondernemers ook niet.

 • Die online enquête komt er pas in januari!

  • Vic Kerkhoff:

   Vlak voor de zomer van 2009 hebben de bewuste afstudeerders in een kraampje vlak voor de ingang Boterhoek vanaf het Raadhuisplein gezien een enquête gehouden waarbij ruim 500 mensen in het winkelgebied zijn gevraagd een kort formulier in te vullen. De uitkomst daarvan was overduidelijk!

 • josé van gerwen:

  we wachten af tot januari 2016, dan kijken we of het
  allemaal goed gaat! We moeten ze een kans geven.

  groeten José

Reageer