Wie is online
8 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2015
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Achterom kijken 95

In deze serie, getiteld Achterom kijken, plaats ik mijn hoofdzakelijk documentaire foto’s, gemaakt in onder meer Friesland (1956-1961) en Noord-Brabant (vóór 1956 en sinds 1961), maar ook wel in het buitenland.  Klik op de foto voor het originele exemplaar. De complete serie is via ‘Rubrieken’ in het menu (links) te bereiken. © Guido t’ Sas

Markdal 1980
Beek-bij-Bavel_1980

Bruggetje over een beek bij Bavel, 1980. Dit landschap maakt deel uit van het Markdal. De Vereniging Markdal maakt zich momenteel sterk om van het rijk gedaan te krijgen dat de A58 ten zuiden van Breda bij de voorgenomen verbreding een verdiepte ligging krijgt.

De autoweg loopt tussen Bavel en knooppunt Galder door veel kwetsbare, landschappelijk waardevolle gebieden, waarvan het Markdal er een is. Een verdiepte aanleg betekent wel dat de zogenaamde troeteleik in de middenberm definitief verdwijnt. Maar deze prijs zou een ‘tunnelbak’ naar mijn idee wel waard zijn. Toen de A58 langs de zuidkant van Breda werd aangelegd, zei ik tegen wie het maar weten wilde: ‘Ze komen aan mijn wieg.’ Zie ook Achterom kijken 20

Een reactie op “Achterom kijken 95”

  • BN-DeStem meldt dat de verbrede A58 van B en W van Breda ‘niet per se in een tunnelbak hoeft. Het college denkt dat er ook wel andere manieren zijn te bedenken om de natuur te ontzien.’ Wat de alternatieven van Breda zijn, vertelt de krant niet.

Reageer