Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2015
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Computerfabrieken adviseren terugrol Windows 10

windows10Microsoft doet er alles aan om mensen zo snel mogelijk te laten overstappen naar Windows 10. Wanneer je naar de support van je computerfabrikant belt, is de kans echter groot dat men je aanraadt terug te rollen naar Windows 7 of 8. Uit een jaarlijks rapport van Laptopmagazine blijkt namelijk dat supportmedewerkers van zowel Dell als HP het actief afraden om naar Windows 10 over te stappen. De medewerkers gaan zelfs zo ver dat de terugrol van Windows 10 sterk wordt aangemoedigd. Een en ander heeft te maken met de kosten van service aan de klanten door de computerfabrikanten.

Zie ZDNet.be en Guido’s column ‘Word geen proefkonijn’

4 Reacties op “Computerfabrieken adviseren terugrol Windows 10”

 • peter stiekema:

  Ik ben inderdaad nog steeds niet aan Windows10 begonnen, ondanks dat ik nagenoeg dagelijks een aanbod kreeg om over te stappen. Had er iets te veel negatiefs over gehoord. Kennelijk heb ik daar dus verstandig aan gedaan.

 • Sante:

  Er zal altijd wel iets te klagen zijn, maar ik gebruik Windows 10 vanaf de introductie op 29 juli van dit jaar en het is een geruisloos, snel en uitstekend werkend systeem, zeer intuïtief ook. Het doet je alle andere systemen meteen vergeten. Bovendien accepteert het, anders dan zijn voorgangers, zonder meer oude of zelfs verouderde applicaties zoals Photoshop Elements 4 (Adobe brengt momenteel Elements 14 aan de man).

  • Met Photosop Elements had ik, in samenhang met Win10 heel andere ervaringen, zoals je in mijn column http://manieren.blogspot.nl/2015/08/word-liever-geen-proefkonijjn.html
   kunt lezen. Versie 9 werkte niet en zelfs de (toen) nieuwste versie, die ik eventueel wel wilde kopen, weigerde.(Adobe reageerde trouwens niet op mijn klacht hierover.) De ene computer reageert anders dan de andere op het nieuwe besturingssysteem, zoveel is wel duidelijk. Ik had er zelfs het instructieboek van Menno Schoone (SchoonePC, googel even) erbij. Overigens heeft Levensmaatje geen klachten, maar die heeft dan ook veel minder toegevoegde apps.

 • Harry S.:

  Er zullen altijd wel mensen zijn die klagen dat het niet bevalt, overgestapt van W7 naar W10 op 29 juni van dit jaar. Schrijf zelf programma’s voor Windows. Het eerste wat me opviel is dat bepaalde Register-Sleutels door Microsoft vervangen of verwijderd zijn. En dat de productie-sleutel welke u nodig heeft bij een schone installatie voor een leek moeilijk te vinden is.
  Werking W10 is zeer stabiel verder geen vreemde dingen meegemaakt.

Reageer