Wie is online
1 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2015
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Achterom kijken 92

In deze serie, getiteld Achterom kijken, plaats ik mijn hoofdzakelijk documentaire foto’s, gemaakt in onder meer Friesland (1956-1961) en Noord-Brabant (vóór 1956 en sinds 1961), maar ook wel in het buitenland.  Klik op de foto voor het originele exemplaar. De complete serie is via ‘Rubrieken’ in het menu (links) te bereiken. © Guido t’ Sas

Een altaar van Leen Douwes
Douwes_altaar001

Het Pius X altaar van de Ginnekense beeldhouwer Leen Douwes (1879-1965) in de Sacramentskerk aan de Zandberglaan in Breda. Volgens Ad Jansen (Een halve eeuw Ginneken) beeldde Douwes – in 1951 – hiermee zijn kleinkinderen uit. Ik plaats deze foto uit ca. 1990, omdat sluiting dreigt van de in meer dan een opzicht legendarische, 90-jarige Sacramentskerk. Parochianen verzetten zich hiertegen en nemen zich voor een aparte geloofsgemeenschap – los van het bisdom Breda – te vormen, ongeveer op de manier zoals dat in Best is gebeurd (‘Antonius in Beweging’).

 

 

 

Zie ook onderstaande Tweets:

Een reactie op “Achterom kijken 92”

  • Hartverscheurend: die dreigende sluiting. De vergelijking met de Tivolikerk in Eindhoven dringt zich op, want ook daar hadden ze een kerkkoor van zodanig niveau dat de door hem gezongen missen regelmatig door de KRO werden uitgezonden; hetzelfde geldt dus voor het Sacramentskoor. Bij het Ziekentriduüm in en om de Sacramentskerk heb ik wel eens als ‘brancardier’ geassisteerd. Een mooie herinnering. BN-De Stem zet ‘het conflict’ trouwens prima op een rijtje. Je kunt het artikel via Blendle (bovenstaande Tweet) ophalen. Het kost 15 cent.

Reageer