Wie is online
0 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2014
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Dit is nog eens vergane glorie

tivolikerk2
Dit is wat overbleef van de Sint-Jozefkerk, beter bekend als de Tivolikerk, aan de Heezerweg in Eindhoven: de beeldbepalende toren. De klok staat stil. Een grote al wat verbleekte banner aan de straatkant verwijst naar www.tivolikerk.nl, maar het is de vraag of de kerk zelfs nog een virtueel leven is gegund want de website is offline. Wikipedia geeft wel de nodige info over de historie van deze in 2010 gesloopte kerk.

 

 

Wat de web-encyclopedie niet vermeldt is de landelijke bekendheid die deze parochiekerk genoot door het jongens- en mannenkoor, dat regelmatig op zondag te horen was in de uitzending van de hoogmis door de KRO. Er waren maar enkele koren die voldoende kwaliteit hadden om daarvoor in aanmerking te komen, zoals onder meer ook het Sacramentskoor in Breda. Dit is dus nog eens vergane glorie.

Op de vrijgekomen grond zou een appartementscomplex verrijzen, maar daar is het – kennelijk als gevolg van de economische crisis – nog niet van gekomen. Vandaar wellicht ook die verbleekte banner.

Een vroegere parochiaan vertelt: ‘Als je in de jaren vijftig van de vorige eeuw de nachtmis met Kerstmis wilde bijwonen, diende je twee uren tevoren voor het hoofdportaal in de rij te gaan staan. De mensen kamen van heinde en verre, voornamelijk om dat koor onder leiding van pater A. Smulders te beluisteren.

Zie ook Eindhoven in beeld, waaruit blijkt dat het Tilvolikoor tot ver over de grenzen bekend was.

Een reactie op “Dit is nog eens vergane glorie”

Reageer